27.10.23

Neyin Savaşı - Neyin Barışı

 


"Hır çıkarmak" bir insan garabetidir. Öteden beri bireysel, ya da toplumsal alanda birileri, düzen içinde, hır çıkarmak için fırsat kollar ve yaratırlar nedenlerini.

Aslında savaşlara harcanan kaynaklar insanın mutluluğu için harcanabilse dünyamız "Güllük - gülistanlık" olur. Ne var ki ego bırakmaz. Kişinin egosu yanında toplumsal ego, erklileri de bürürse önüne geçilmez felaketler doğar

"Dünyaya ben egemen olacağım" diyenler önceleri İmparatorluklarken, son yüzyıllarda sömürgeci devletler oldu. Hani, "DÜNYA DEVİ" söylemleri onlar için bir ayrıcalık sayıldı. Bir zamanlar Sovyet Rusya - Kapitalist Batı arasındaki rekabet yüzünden çıkan kargaşalarda bölgemiz insanları piyon olarak kullanıldı. Batı, Ortadoğu'yu Ruslara karşı emniyet kuşağı olarak donattı.

Türkiye'den - Afganistan'a "Yeşil Kuşak" oluşturuldu. Hatta sosyalistleri ateist olarak tanıttılar. Özellikle dinine bağlı ortadoğu Müslümanları Ruslara karşı bilendi. Hatta ABD ve Batı önderleri Afganistan'da EL KAİDE örgütünü kurarak beslediler. Sonraları bu örgüt sınır tanımaz azgınlıklarla Bölgeyi ateşin içine ittiler. Sonraları EL NUSRA ve IŞİD GİBİ CANAVARLAR TÜREDİ.

Din adına savaşanlar, dindaşlarını Allah adına, boğazlamakla kalmayıp toplu katliamlara imza attılar. Onları besleyenler salt Batı da değildi. Bölge devletlerinin kısır liderleri de oyunda, verilen rolü oynadılar. Olan da o ülkelerin sade yurttaşlarına oldu. Milyonlar bu alanda can verirken, insanları birbirine düşürenler silah üretmeye devam ettiler.

Konu karmaşık olduğu kadar da basittir. Bölgenin İslam ülkeleri uyanıp kendilerine bir gelebilseler, kutsal dinimizi kendi alanında ele alıp "YARATAN - KUL" zeminine oturtabilseler. Ve laikliği devletler halklarını uyararak kabul ettirebilseler sorun kökten çözülecek. Yani İslam ülkeleri Tanrı buyruğu olan AKLINIZI KULLANIN yolunu kavrayabilseler kan da duracak.

Son dönemleri anımsayalım. ABD'de İkiz Kuleler olayından sonra Bush, "Haçlı hareketini başlatıyorum" dememiş miydi? Ve ondan sonra Irak'a girerek ülkeyi talan etmedi mi? Güya diktatörleri yok edecek, ülkeye demokrasi getirecekti. Demokrasi, üç milyon insanın katledilmesi, milyonlarca kadın ve kızın ırzına geçilmesi, tarihinin tarumar edilmesi miydi? Bölgeye getirilen barış kan ve gözyaşı oldu, bir türlü dindirilemiyor.

BOP adındaki yıkım projesiyle Tunus'tan - Afganistan'a 22 ülkenin topraklarındaki toz- duman nedir? Libya neden perişan edildi. Mısır bir türlü durulmuyor. Suriye dişli çıkmasına karşın Batı'nın ürettiği cadı kazanına döndü. İki milyona yakın insanın ölmeleri bir yana, kalanlar yurtlarından, yuvalarından oldular. Yurdumuzda da iki milyon Suriye ve Irak yurttaşı var. Bunların sorumluları kimler?

Dalga boyutunun Türkiye'ye tusunami yaratmayacağını kim söyleyebilir? Bunlar açıkken, bizdeki Eşbaşkan , "BU GÖREV BİZE VERİLDİ!" diyerek olaya balıklama dalmadı mı? Suriye ve Irak sınırlarımız neden yolgeçen hanına döndü? BOP işliyor tıkır tıkır. Piyonlar içlerine kapanmış, kendilerine yeni kaftanlar hazırlamakla meşguller.

Devlet erklileri dini kullanmaktan vazgeçmiyorlar. Reyhanlı'da öldürülen yurttaşlarımız hakkında , "orada 57 sünni yurttaşımız öldü!" sözü aklıselim yurttaşlar tarafından kaygıyla karşılandı. Bölgemizdeki savaş giderek mezhep karşıtlığına dönüşmüyor mu? Bunun sonucunu düşünememek harakiri yapmakla eşdeğerdir.

Bize gelince, teröristimizle "Kanka " oluverdik. PKK silahlanırken bizdeki yetkililer Ordu'ya "Kumpas"kurarak moralini bozduk. Açılım adına (Her ne ise) emniyet ve asker kışlalarına itildi. PKK elemanları varlıklarını unutturmuyorlar. Zaman aralığında askerlerimiz enselerinden kurşunlanıyor, polislerimiz saldırılarda can veriyor. Bizde ve İslam ülkelerinde kargaşa ve kan devam ediyor.

Aslında yapanlar belli. Emperyalist güçlerin taşeronları. Kullanıyorlar, günü dolunca kendilerine hizmet edenleri de bombalıyorlar. Bölge yerleşenleri Müslüman, gündeme almaya değmez, öyle mi? Pakistan'da okul basılıyor, onlarca çocuk katlediliyor, dünyadan "TIS" yok. Boko Haram denen örgüt, ülkesinde aynı zaman diliminde iki binden fazla insan katlediyor, dünya duymuyor! Irak'ta bombalarla her hafta yüzlerce insan katlediliyor, dünya sessiz. Ancak Paris'te bir olay oluyor, dünya ayağa kalkıyor.

Paris olayını asla küçümsemiyorum. BİR İNSAN BİR DÜNYADIR. Hiçbir uygar insan başka birini bırak öldürmeyi, kılına bile zarar vermez, veremez. Bunu belirttikten sonra dünyanın ikiyüzlülüğüne dokunmak istiyorum.

Be hey uygar dünya! Teröristler Batı'da can alınca mı insan yaşamı kutsal? Bunca yıldır İslam coğrafyasında milyonlar öldürüldü, neredeydiniz? İslam ülkeleri yıkılırken neredeydiniz? Kadınların, kızların ırzına geçildi, onlar intihar ederken demokrasi oyunu mu oynanıyordu? Suriye'de Özgürlük savaşçıları olarak beslediğiniz canavarlar Paris 'te boy gösterince mi aklınız başınıza geldi? Oraya gelince mi terörist oldukları hatırlandı.

Eğer içtenseniz, eğer dürüstüz diyorsanız gelin el ele verelim. Sizler onlardan elinizi çekerseniz terör biter. Türkiye'ye yıllardır bela olan PKK'de biter. Onu desteklemeyi bırakır, bizimle işbirliği yaparsanız bu bölgenin terörü son bulur. Eğer isterseniz. Türkiye üzerinde oyun oynamaktan vazgeçin, bizimle sizler de kurtulacaksınız. Bölge kaynakları insanca paylaşılınca ülkeler de rahat nefes alır. Ama siz, hala "Anadolu Türk'lere bırakılmayacak kadar önemlidir" düşüncesindeyseniz, bizimle birlikte sizin de canınız yanmaya devam eder.

Bizde bir söz vardır: "Eğri oturup doğru konuşalım". Gelin biz, doğru oturup doğru konuşalım. Soruyorum:

"Sizin sözlüğünüzde Ortadoğu için demokrasi kavramı var mı? Açık olun. İnsanın mutluluğu için önceliğiniz varsa, geliniz, terörü bitirelim. Sonra da ülkelerin kaynaklarını insanların yararına işletelim.

Kaynaklarımız var. Ortaklaşa kullanalım. Ama küreselleşme adıyla KÖLESELLEŞMEYİ bölge insanının önüne sürmeyin. Bizler kaynaklarımıza özelleştirme adıyla el konulduğunu unutmayacağız.

"Sizinki can da, bizimki patlıcan olmasın" Paris'te katledilenler de can, Mezopotamya'da, Afrika'da, Asya'da öldürülenler de can. Bunu unutmayalım.

Var mısınız, şu terörü elbirliğiyle yok edelim. Güvenebilir miyiz size? Bizler ÖZGÜR YAŞAMAK İSTEYEN İNSANLARIZ çünkü.

Ya günümüzde oynanan oyunlar! İsrail - Hamas? Neden insan kıyımında? Çocuklar ve siviller ki hiç günahları yok. ABD, durumu yatıştıracağına sonsuz destek vermede! Bu durumda en büyük terör devleti ABD olmuyor mu? Milyarlarca silah yardımıyla bölgemizde başka bir kırımın taşlarını mı döşüyor? İnsanlık dışı, savaş kurallarına uymayan bir İsrail, okulları, hastaneleri vuruyor.

ABD destek veriyor. Bu canavarlık insanlığın yüzkarasıdır.

Batı suskun! Hani insan hakları? Sahte demokrasi oyunu mu oynadıkları… Çok ama çok acil bir çözüm gerek; gerek değil zorunlu. Yoksa tüm barış ve uygarlık, dostluk zırvalama olur.

Kazım Memiç

 

1 yorum:

  1. Merhabalar.
    Güçlü olan kuralını koyuyor. Bu sırtlan sürüsünden medet umulmayacağına göre, en az onlar kadar güçlü olmaktan başka çaremiz yoktur. İtilip kakılmaktan, zulüm erbabının oyuncağı olmaktan ve içinde bululnduğumuz zillet halinden kurtulmak istiyorsak, çok çalışacağız, çok çalışacağız, çok çalışacağız ta ki , güçlü olana kadar. Zira zalimlerin tek anladıkları dil, gücün dilidir.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil