9.10.24

Sabahattin Gencal / İnsan Olma Hakkı-3

 

Sabahattin Gencal

İNSAN OLMA HAKKI


-III-

Maslow’un Hiyerarşisi de Tepetaklak Oldu

Atos’tan Erwin Dijkstra ve Erasmus Üniversitesi’nden Doçent Doktor Katinka Dijkstra’nın Atos Blog’ta yayınlanan ilginç makalesine göre yapay zeka, derin öğrenme, entegre enformasyon, bioteknolojik keşifler, robotik teknolojisi ve otomasyon ile birlikte sadece sanayi, iş yapış şekilleri açısında kurallar değil, 75 yıllık geçmişe sahip olan Maslow’un hiyerarşisi de tepetaklak oldu.

Teknolojik gelişmeler insanlığı, modern çağda artık fiziki ve sanalın bir arada olduğu dünyada kendini yeniden konumlandırmaya itiyor. Bunu hedefleyen stratejilerin de bambaşka olacağı artık şüphe götürmez.DK10

 


 




 

 Holistik ihtiyaçlar hiyerarşisinde Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisindeki her basamak siber dünyadaki karşılığı ile ilişkilendirilmiştir.

Bu kurama göre bir basamaktaki ihtiyaçlar temel düzeyde (tamamı olmak zorunda değildir) karşılanmadan bir üst basamağa geçilemese de üst basamaktaki bir ihtiyaç karşılanırken alt basamaktaki ihtiyaç devam etmektedir. (https://serhanwbahar.medium.com/holist-i%CC%87htiya %C3% A7lar-hiyerar%C5%9Fisi-kuram%C4%B1-516bb2dd0628)

                                                                            Devamı Yarın

        3    4     5

 

KAYNAKÇA

 Dijital Kaynaklar (DK)

DK: 10. bkz.

1.https://www.haberturk.com/maslow-un-yeni-ihtiyaclar-piramidi-2084788-ekonomi

2.https://serhanwbahar.medium.com/holistik-i%CC%87htiya%C3%A7lar-hiyerar%C5%9Fisi-kuram%C4%B1-516bb2dd0628 


 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder